Хариса е невероятно пикантна паста известна под името тунизийски лют сос, популярна в северо-африканската кухня на Тунис, Алжир и Мароко.

Какво представлява хариса?

Съставките на хариса са различни в зависимост от вкуса на домакинята и географската област. Основните съставки са люти чушки, чесън, кориандър, кимион, лимонов сок, зехтин. Може да се добави ким, скилидки чесън, морска сол, фенел, гл...


There are tables at Annette Restaurant, but there is a better option to sit on the floor as if you are in a traditional Moroccan house.
There are pillows on the floor, arranged around very low tables. So you have a chance to eat like wandering through the desert Arab. You can try hands too.
According to customs all eat with your fingers - take a little couscous and some vegetables and kneading do ...


Смесват сладко и солено не само в подправките, но и в ястията. Може да купите и у нас ръчно правените топчета, за да забъркате тажин

Фенерите и многоцветните килими са пропътували целия път от Мароко до София, за да радват посетителите на заведението. АЛБЕНА МИЛОШЕВА06.11.2010
Крум СтоевВ мароканския ресторант ще усетите уюта на един различен свят. Традиционният тажин от пиле с лимон и зелени мас...